Prvi predsjednik hrvatskog sabora

Foto: zupanijaposavska.ba. U sklopu posjeta Bosni i Hercegovini predsjednik Hrvatskog sabora dr. Božo Petrov, u Mostaru se susreo s prof. dr. Ljerkom Ostojić, rektoricom Sveučilišta u Mostaru, dr. Antom Kvesićem, ravnateljem Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te msgr.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen Gordan Jandroković i Ursula von der Leyen o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU i programu parlamentarnih sastanaka. Kasnije je bio predsjednik omiljenog VK Mladost, a poznat je i kao prvi predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza. Popularno zvani ‘ Kobac ‘ je također zaslužan za razvitak vaterpola i izvan Zagreba budući da je pomagao u pronalaženju financijskih sredstava klubovima poput Juga, Jadrana, Solarisa i ostalih, a njegovi sinovi Dario i ...

Nije bilo uzalud! Kad sam prvi ukazao na suludu odluku predsjedništva Hrvatskog sabora o iznajmljivanju sabornice za koju nitko od članova presjedništva nije bio protiv, mediji i javnost su reagirali "opet taj Zekanović!". Vladimir Nazor – pjesnik i prvi predsjednik Sabora socijalističke Hrvatske – 1876. Nazor je pisao pjesme, pripovijetke, priče za djecu, putopise, romane, dnevnike, rasprave… Književnik, partizanski borac i političar Vladimir Nazor rodio se 30. svibnja 1876. godine u Postirama na otoku Braču. Prigodnim programom u Spomen-području Jasenovac održana je službena komemoracija žrtvama ustaškog koncentracijskog logora, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, u spomen na 22. travnja 1945. i proboj 600 logoraša, od kojih je preživjelo njih stotinjak.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu. Novosti iz Domovine. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je da se, vezano uz plo Hrvatski liječnički zbor s ponosom objavljuje kako je prvi dopredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora i prodekan za znanost i predstojnik Katedre za radiologiju Medicinskog fakulteta Zagreb, prof.dr.sc. Boris Brkljačić, dr.med., preuzeo je 3.ožujka 2019. funkciju predsjednika Europskog društva radiologa, najvećeg profesionalnog i znanstvenog svjetskog radiološkog društva, s više od ... Diplomski rad dio je projekta koji se naziva Zajednički diplomski rad. Projekt je zamišljen kao zajednički diplomski rad studenata s različitih sm Umro predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, u znak žalosti na Saboru crna zastava, stižu izrazi sućuti Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Boris Šprem preminuo je u 57. godini od posljedica teške bolesti rano jutros po europskom vremenu u MD Anderson Cancer Center u ... Predsjednik Vlade s predsjednikom Republike Hrvatske i predsjednikom Hrvatskog sabora Premijer Ivo Sanader izjavio je danas nakon redovitih konzultacija s predsjednikom Stjepanom Mesićem da će Vlada uskoro predstaviti strategiju razvitka Hrvatske.